O reteta fina si aromata, perfecta pentru o cina eleganta. Pestele posat capata o textura delicata, iar sosul de vin alb aduce o nota sofisticata si usor acida.
Ingrediente:
- 2 fileuri de cod
- 200 ml vin alb sec
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
- 1 lingurita faina
- 1 lingura smantana pentru gatit
- sare, piper, patrunjel proaspat
Mod de preparare:
- Pune vinul intr-o tigaie larga cu ceapa tocata si usturoiul feliat.
- Cand incepe sa fiarba usor, adauga fileurile de cod si gateste-le 5-6 minute la foc mic.
- Scoate pestele si pastreaza lichidul.
- In alta tigaie, topeste untul, adauga faina si amesteca 1 minut.
- Toarna lichidul strecurat si amesteca pana se ingroasa usor.
- Adauga smantana, potriveste gustul si serveste pestele cu sos si verdeata deasupra.
Pofta buna!