Peste

Reteta Cod posat cu sos de vin alb

O reteta fina si aromata, perfecta pentru o cina eleganta. Pestele posat capata o textura delicata, iar sosul de vin alb aduce o nota sofisticata si usor acida.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de cod
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura smantana pentru gatit
  • sare, piper, patrunjel proaspat

Mod de preparare:

  1. Pune vinul intr-o tigaie larga cu ceapa tocata si usturoiul feliat.
  2. Cand incepe sa fiarba usor, adauga fileurile de cod si gateste-le 5-6 minute la foc mic.
  3. Scoate pestele si pastreaza lichidul.
  4. In alta tigaie, topeste untul, adauga faina si amesteca 1 minut.
  5. Toarna lichidul strecurat si amesteca pana se ingroasa usor.
  6. Adauga smantana, potriveste gustul si serveste pestele cu sos si verdeata deasupra.

Pofta buna!