Peste

Reteta Cod în Crustă de Panko cu Sos Tartar

Codul în crustă de panko cu sos tartar este un preparat crocant și gustos, perfect pentru o masă ușoară și savuroasă. Această rețetă combină texturile crocante ale crustei de panko cu gustul delicat al codului, acompaniate de un sos tartar cremos și aromat. Vă invit să încercați această rețetă simplă și delicioasă!

Ingrediente pentru cod în crustă de panko:

  • 4 fileuri de cod (aproximativ 600 g)
  • 1 cană de făină
  • 2 ouă
  • 2 căni de pesmet Panko
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 lămâie (pentru servire)
  • Ulei pentru prăjit (ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline)

Ingrediente pentru sos tartar:

  • 200 ml maioneză
  • 2 castraveți murați mici, tocați fin
  • 1 lingură capere, tocate fin
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pas 1: Pregătirea ingredientelor

Spălați și uscați bine fileurile de cod cu ajutorul unui prosop de hârtie.

Pregătiți trei boluri: unul cu făină, unul cu ouăle bătute și unul cu pesmetul Panko amestecat cu sare, piper și boia dulce.

Pas 2: Prepararea sosului tartar

Într-un bol mic, amestecați maioneza, castraveții murați tocați fin, caperele tocate fin, muștarul, sucul de lămâie și pătrunjelul tocat.

Asezonați cu sare și piper după gust. Amestecați bine și puneți sosul la frigider până în momentul servirii.

Pas 3: Prepararea codului în crustă de panko

Luați fiecare file de cod și treceți-l mai întâi prin făină, acoperindu-l bine pe ambele părți.

Apoi, treceți fileul prin ouăle bătute, asigurându-vă că este complet acoperit.

În cele din urmă, treceți fileul prin pesmetul Panko, presând ușor pentru a se lipi bine de pește.

Pas 4: Prăjirea codului

Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu.

Adăugați fileurile de cod în tigaie și prăjiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante.

Scoateți fileurile prăjite pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pas 5: Servirea

Serviți codul în crustă de panko alături de sosul tartar rece.

Decorați cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt.

Puteți adăuga și o garnitură de salată verde sau legume la abur pentru o masă completă.

Poftă bună!