Dulciuri de Casa

Reteta Clafoutis cu cirese si vanilie

Un desert clasic frantuzesc reinterpretat, cu o textura intre budinca si prajitura, care scoate in evidenta gustul cireselor proaspete.

Ingrediente

  • 300 g cirese fara samburi
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana lichida
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 70 g faina
  • un praf de sare

Mod de preparare

  1. Bate ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana obtii o compozitie spumoasa.
  2. Adauga faina, apoi laptele si smantana, amestecand usor.
  3. Pune ciresele intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
  4. Toarna compozitia lichida peste fructe si niveleaza.
  5. Coace la 180°C timp de 35-40 minute, pana cand devine usor aurie. Serveste caldut sau rece.
    Poftă bună!