Supelor de vara, preparate din legume proaspete de sezon, le revine locul de cinste în meniurile de vară. Acestea sunt ușoare, bogate în nutrienți și se gătesc rapid, fără a fi nevoie de un bulion dens. Vă prezentăm unul dintre cele mai ușoare și delicioase rețete de supă de vara din porumb.
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 1 ardei gras
- 3 spice de porumb proaspăt
- 1 legătură de ceapă verde
- sare, piper – după gust
- 1 lingură ulei vegetal
Mod de preparare :
- Curățați porumbul și îndepărtați boabele folosind un cuțit. Într-o oală, încălziți uleiul și căliți ușor boabele de porumb.
- Adăugați apă clocotită în oală și fierbeți timp de 30 de minute.
- Spălați și curățați cartofii și ardeiul gras. Tăiați-i cubulețe și adăugați-i în oală.
- Lăsați supa să dea în clocot, condimentați cu sare și piper după gust și gătiți până legumele sunt moi.
- Pentru a obține o consistență cremoasă, zdrobiți ușor legumele cu un mojar direct în oală.
- Înainte de servire, adăugați ceapa verde tocată fin. Dacă doriți, puteți adăuga și piept de pui afumat pentru un plus de savoare.
Servește aceasta ciorbă caldă, alături de o felie de pâine proaspătă. Poftă bună!