Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Ciorbă de perișoare de post

Ciorba de perișoare de post este o alternativă delicioasă și sănătoasă la ciorba tradițională de perișoare, perfectă pentru perioadele de post sau pentru cei care preferă o dietă vegetariană.

Ingrediente:

  • Pentru ciorbă:
    • 2 morcovi
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • 1 păstârnac
    • 2 cepe
    • 1 ardei gras
    • 1 legătură pătrunjel
    • 20 ml ulei de floarea soarelui
    • 1.5 litri apă
    • Sare și piper, după gust
  • Pentru perișoare:
    • 50 g granule de soia
    • 50 g orez
    • 2 linguri făină
    • 2 linguri semințe de in
    • 2 linguri fulgi de ovăz
    • 1 ceapă
    • 20 ml ulei de floarea soarelui
    • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

1. Pregătirea ciorbei:

  • Calirea legumelor:

Curățați și tăiați cubulețe morcovii, rădăcina de pătrunjel și păstârnacul.

Într-o oală mare, încălziți 20 ml de ulei de floarea soarelui la foc mediu.

Adăugați legumele tocate și căliți-le până devin ușor moi.

Condimentați cu sare și piper după gust.

  • Adăugarea apei și fierberea legumelor:

Adăugați 1.5 litri de apă în oală.

Puneți o ceapă întreagă, ardeiul gras tăiat mare și jumătate din legătura de pătrunjel.

Lăsați să fiarbă la foc mediu până când legumele sunt complet fierte.

Strecurați supa și păstrați doar morcovii (după preferință, puteți păstra și alte legume).

2. Pregătirea perișoarelor:

  • Prepararea ingredientelor:

Fierbeți granulele de soia conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le bine.

Tocați mărunt o ceapă.

Măcinați semințele de in și fulgii de ovăz cu o râșniță.

  • Calirea ingredientelor:

Într-o tigaie, încălziți 20 ml de ulei de floarea soarelui.

Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine aurie.

Adăugați orezul și granulele de soia fierte, amestecând bine. Lăsați să se călească împreună timp de aproximativ 5 minute.

  • Formarea perișoarelor:

Adăugați făina, semințele de in și fulgii de ovăz măcinați în amestecul de soia și orez.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Amestecați bine și lăsați compoziția să se răcească.

Formați biluțe de mărimea unei nuci din compoziția răcită.

  • Fierberea  perișoarelor:

Într-o oală cu apă și sare, fierbeți perișoarele la foc mic până se ridică la suprafață și sunt bine fierte.

3. Finalizarea ciorbei:

Adăugați perișoarele fierte în supa strecurată. Lăsați să fiarbă împreună timp de câteva minute pentru a se îmbina aromele.

Adăugați pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Opțional, ciorba se poate acri cu borș sau suc de lămâie. Poftă bună!