Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Ciorbă de miel grecească Avgolemono

Ciorba Avgolemono este un simbol al bucătăriei grecești, cunoscută pentru textura sa catifelată și gustul proaspăt dat de lămâie și ou. Ideală primăvara, mai ales în perioada Paștelui.

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel cu os
  • 1 morcov
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • sucul de la 2 lămâi
  • 3 linguri orez
  • sare și piper după gust
  • 1,5 l apă

Mod de preparare:

  1. Pune carnea la fiert în apă rece. Îndepărtează spuma care se adună la suprafață.
  2. Adaugă ceapa, morcovul și țelina tăiate în bucăți mari. Fierbe la foc mediu timp de 1 oră.
  3. Scoate legumele și carnea. Strecoară zeama și pune-o înapoi în oală.
  4. Adaugă orezul spălat și fierbe-l până devine moale.
  5. Separat, bate ouăle cu sucul de lămâie. Ia câte un polonic din supă și încorporează-l treptat în amestecul de ou, amestecând continuu pentru a-l tempera.
  6. Toarnă acest amestec înapoi în supă, amestecând constant la foc foarte mic (nu trebuie să fiarbă, pentru a evita coagularea oului).
  7. Adaugă carnea curățată de pe os și potriveste de sare și piper.

Poftă bună!