Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Ciorbă de legume pentru zilele de post

O ciorbă plină de savoare, ideală pentru zilele de post sau pentru a răcori zilele toride de vară. Cu o combinație bogată de legume proaspete și arome minunate de condimente, această ciorbă este o alegere sănătoasă și reconfortantă.

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 felii groase de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu sau ardei kapia
  • 1 mână de fasole păstăi
  • ½ dovlecel mare
  • 1 conservă de roşii (250 ml)
  • 1 conservă de fasole boabe
  • 200 ml borş de putină
  • 1-2 linguri de ulei
  • Sare
  • Leuştean verde
  • 1-2 crenguţe de cimbru verde sau uscat
  • O mână de fidea

Preparare:

  1. Curățați, spălați și tăiați cubulețe ceapa, ardeiul gras, morcovul, ţelina și rădăcina de pătrunjel.
  2. Căliți legumele în ulei încălzit pentru câteva minute într-o oală mare.
  3. Adăugați aproximativ 2 litri de apă peste legumele călite, apoi păstăile, sarea după gust și crenguțele de cimbru.
  4. Lăsați ciorba să fiarbă la foc moderat, acoperită cu un capac.
  5. Când legumele sunt aproape fierte, adăugați cuburile de dovlecel.
  6. Într-un ibric separat, puneți borșul la fiert.
  7. Când dovlecelul este aproape fiert, adăugați boabele de fasole din conservă, sucul de roșii și fidea.
  8. Potriviți gustul cu sare și adăugați borșul fierbinte.
  9. Lăsați ciorba să mai dea câteva clocote, apoi stingeți focul și presărați leușteanul proaspăt tocat.

Serviți ciorba de legume caldă sau rece, însoțită de pâine de casă sau mămăliguță. Poftă bună!