O reinterpretare vegetală a unei ciorbe tradiționale, această variantă combină gustul dulce al cartofilor cu iuțeala specifică a hreanului. Smântâna vegetală aduce cremozitate și face preparatul delicat, dar plin de personalitate.
Ingrediente:
- 3 cartofi albi medii
- 1 morcov mic
- 1 ceapă
- 1 lingură hrean ras (proaspăt sau din borcan)
- 2 linguri ulei
- 800 ml apă sau supă vegetală
- 150 ml smântână vegetală (de soia, ovăz sau caju)
- Sare, piper după gust
- Verdeață pentru servit (mărar sau pătrunjel)
Mod de preparare:
- Curăță și taie cartofii cuburi, morcovul rondele subțiri și ceapa mărunt.
- Într-o oală, încinge uleiul și călește ceapa 2-3 minute, apoi adaugă morcovul și cartofii. Gătește-le împreună alte 5 minute, amestecând ocazional.
- Toarnă apa fierbinte sau supa de legume, adaugă sare și fierbe totul timp de 20 de minute.
- Când legumele sunt fierte, adaugă smântâna vegetală și hreanul ras. Amestecă bine și mai lasă pe foc mic încă 3 minute.
- Gustă și potrivește cu sare și piper. Presară verdeață tocată înainte de servire.
Poftă bună!