Aceste chifteluțe vegetariene sunt crocante la exterior, fragede în interior și pline de aromă. Perfecte ca aperitiv sau fel principal, mai ales alături de un sos răcoritor.
Ingrediente:
- 200 g năut fiert (sau conservă, scurs)
- 1 dovlecel mic, ras
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 1 ou
- 3 linguri făină de năut sau pesmet
- 1 linguriță chimion măcinat
- Sare, piper
- Ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- 150 g iaurt grecesc
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 lingură mărar sau mentă tocată
- Sare după gust
Mod de preparare:
- Rade dovlecelul, presară puțină sare și lasă-l 10 minute la scurs. Stoarce excesul de lichid.
- Într-un bol, amestecă năutul pasat cu dovlecelul, ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit, oul, chimionul, sarea, piperul și făina.
- Formează biluțe și prăjește-le în ulei încins până devin aurii.
- Pentru sos, amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, verdeața și un praf de sare.
- Servește chifteluțele calde alături de sosul răcoritor.
Poftă bună!