Cartofii prajiti cu ulei de trufe si parmezan sunt o gustare delicioasa si rafinata, care poate adauga un plus de savoare oricarei mese. Aromele intense de trufe si gustul sarat al parmezanului se imbina perfect cu textura crocanta a cartofilor prajiti, facand acest preparat un adevarat deliciu pentru iubitorii de mancaruri sofisticate, dar simple.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de trufe (sau mai mult, dupa gust)
Mod de preparare:
- Incepe prin a curata cartofii si a-i taia in bastonase sau cuburi, in functie de preferinta. Poti opta pentru cartofi mari si consistent carnoase pentru a obtine o textura mai buna.
- Preincalzeste cuptorul la 200°C. Intr-o tava de copt, adauga uleiul de masline si pune-o la cuptor pentru a o incalzi, astfel incat cartofii sa nu se lipeasca in timpul gatirii.
- Pune cartofii in tava incalzita si amesteca-i bine cu uleiul de masline, astfel incat sa se acopere uniform. Condimenteaza cu sare si piper, apoi amesteca din nou pentru a distribui uniform aromele.
- Coace cartofii in cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute, sau pana cand devin aurii si crocanti. Nu uita sa ii intorci la jumatatea timpului pentru o rumenire uniforma.
- Odata ce cartofii sunt gata, scoate-i din cuptor si stropeste-i cu ulei de trufe, apoi presara parmezan ras deasupra. Daca doresti, adauga un pic mai multa sare sau piper dupa gust.
- Serveste-i imediat, ca garnitura pentru carne sau ca aperitiv delicios, alaturi de o sosuri preferate.
Pofta buna!