Garnituri, Legume

Reteta Cartofi gratinați cu smântână și cașcaval

Cartofii gratinați cu smântână și cașcaval sunt o garnitură sau un fel principal absolut delicios, cu straturi cremoase, arome intense și o crustă aurie crocantă. Sunt perfecți pentru mesele în familie sau pentru a însoți o friptură.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 200 g cașcaval ras
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură unt
  • Sare, piper
  • Nucșoară (opțional)

Mod de preparare

  1. Fierbe cartofii în coajă 15 minute, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i și taie-i rondele.
  2. Unge o tavă de cuptor cu unt și freacă pereții cu usturoiul tăiat.
  3. Așază un strat de cartofi, presară sare, piper și puțină nucșoară. Toarnă o parte din smântână și presară cașcaval.
  4. Repetă straturile până termini ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie generos cu cașcaval.
  5. Coace la 180°C timp de 30–35 de minute, până se rumenește frumos deasupra.

Poftă bună!