O alternativa sanatoasa si aromata la cartofii prajiti, perfecti ca gustare sau garnitura. Paprika afumata le ofera o nota intensa, iar sosul de iaurt ii completeaza ideal.
Ingrediente
- 3 cartofi dulci mari
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita paprika afumata
- sare si piper
Pentru sos:
- 150 g iaurt grecesc
- sucul de la 1 lime
- sare
Mod de preparare
- Spala cartofii dulci si taie-i in forma de wedges (bucati groase).
- Pune-i intr-un bol si amesteca-i cu uleiul, paprika afumata, sare si piper.
- Aseaza cartofii in tava pe hartie de copt intr-un singur strat.
- Coace la 200°C timp de 30-35 de minute, intorcandu-i la jumatatea timpului.
- Pentru sos, amesteca iaurtul cu sucul de lime si sare dupa gust. Serveste cartofii cu acest sos racoritor.
Poftă bună!