Aluat, Dulciuri de Casa

Reteta Biscuiți Serpentină

Biscuiții Serpentină sunt o alegere delicioasă și sfărâmicioasă, perfectă pentru a surprinde atât familia, cât și oaspeții. Rețeta este simplă și poate fi realizată chiar și de cei care încep să descopere arta culinară. Acești biscuiți sunt nu doar gustoși, ci și economici, având ca ingredient principal margarina.

Ingrediente

  • Margarină (înmuiată) – 200 g
  • Zahăr – 200 g
  • Ouă – 2 buc.
  • Făină – aproximativ 450 g
  • Cacao – 100 g (4 linguri)
  • Praf de copt – 10 g

Mod de preparare

  1. Răstoarnă margarina moale cu zahărul.
  2. Adaugă ouăle în amestec și omogenizează.
  3. Încorporează praful de copt, apoi făina cernută.
  4. Frământă un aluat elastic.
  5. Împarte aluatul în două părți; în una adaugă cacao și frământă până se omogenizează.
  6. Folosește o folie alimentară (sau un sac plastic) pentru a întinde aluatul deschis într-un dreptunghi.
  7. Repetă procesul cu aluatul de cacao.
  8. Ridică ușor folia cu aluatul de cacao și așază-l peste cel deschis.
  9. Îndepărtează folia de sus și formează un rulou strâns cu ajutorul foliei de jos.
  10. Pune ruloul în congelator timp de 15 minute (pentru a fi mai ușor de tăiat).
  11. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  12. Unge o tavă cu ulei de floarea-soarelui (sau folosește hârtie de copt).
  13. Taie ruloul în felii de aproximativ 1 cm grosime și așază-le pe tavă.
  14. Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute.

Biscuiții Serpentină sunt gata. Poftă bună!