Dulciuri de Casa

Reteta Biscuiți cu mere și ovăz

Biscuiții cu mere și ovăz sunt o gustare sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru micul dejun sau o pauză dulce. Acești biscuiți combină aromele plăcute ale merelor cu textura crocantă a ovăzului, fiind o alegere ideală pentru întreaga familie.

Ingrediente

  • 1-2 mere
  • 400 ml fulgi de ovăz
  • 1 cană de făină
  • 100 g unt
  • ½ cană zahăr brun
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ⅓ linguriță de nucșoară măcinată
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

  1. Într-un bol, amestecă făina, scorțișoara, nucșoara, sarea și bicarbonatul de sodiu.
  2. Într-un alt bol, mixează zahărul brun, zahărul vanilat, untul și oul.
  3. Adaugă amestecul de ingrediente uscate în bolul cu ingredientele umede și amestecă bine.
  4. Incorporează fulgii de ovăz și amestecă din nou.
  5. Taie merele în cuburi și adaugă-le în compoziție, amestecând bine. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de o oră.
  6. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Așază hârtie de copt pe o tavă.
  7. Folosind o lingură, formează biscuiți din aluat și așază-i pe tavă, aplatizându-i ușor.
  8. Coace biscuiții timp de 45-50 de minute, apoi lasă-i să se răcească.

Poftă bună!