Frigăruile se ung cu amestecul de ulei şi rozmarin, apoi se pun într-o tigaie încinsă şi se prăjesc…
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: min
 - Gata in: min
 
INGREDIENTE
- 1 kg muşchiuleţ de porc
 - 6 felii şuncă
 - 6 căţei de usturoi
 - 1 lingurita rozmarin măcinat
 - 5-6 linguri ulei de măsline
 - sare, piper negru
 - oregano
 - frunze de rozmarin
 
MOD DE PREPARARE
1. Se pun într-un bol uleiul şi rozmarinul măcinat şi se lasă 30 de minute. Între timp, se pune o oală cu apă pe foc şi când aceasta începe să fiarbă se adaugă feliile de şuncă timp de 1 minut, după care se scot, se lasă la scurs şi se presară cu puţin piper.
2. Muşchiuleţul de porc se spală şi se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi de 3-4 cm. Se bagă alternativ pe beţele de frigărui bucăţile de carne (o felie de muşchi, o felie de şuncă) şi de usturoi, apoi se presară sare, piper şi oregano.
3. Frigăruile se ung cu amestecul de ulei şi rozmarin, apoi se pun într-o tigaie încinsă şi se prăjesc câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se servesc imediat şi se ornează cu frunzuliţe de rozmarin.