Mancaruri cu Carne

FRIGĂRUI DE PORC CU ROZMARIN

Frigăruile se ung cu amestecul de ulei şi rozmarin, apoi se pun într-o tigaie încinsă şi se prăjesc…

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare:  min
  •  Gata in:  min

INGREDIENTE

  •  1 kg muşchiuleţ de porc
  •  6 felii şuncă
  •  6 căţei de usturoi
  •  1 lingurita rozmarin măcinat
  •  5-6 linguri ulei de măsline
  •  sare, piper negru
  •  oregano
  •  frunze de rozmarin

MOD DE PREPARARE

1. Se pun într-un bol uleiul şi rozmarinul măcinat şi se lasă 30 de minute. Între timp, se pune o oală cu apă pe foc şi când aceasta începe să fiarbă se adaugă feliile de şuncă timp de 1 minut, după care se scot, se lasă la scurs şi se presară cu puţin piper.

2. Muşchiuleţul de porc se spală şi se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi de 3-4 cm. Se bagă alternativ pe beţele de frigărui bucăţile de carne (o felie de muşchi, o felie de şuncă) şi de usturoi, apoi se presară sare, piper şi oregano.

3. Frigăruile se ung cu amestecul de ulei şi rozmarin, apoi se pun într-o tigaie încinsă şi se prăjesc câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se servesc imediat şi se ornează cu frunzuliţe de rozmarin.