Macroul cu legume la cuptor este o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru o cină ușoară și nutritivă. Această combinație armonioasă de fileuri de macrou și legume proaspete, precum ardei gras, roșii, ceapă și morcovi, este gătită la cuptor pentru a păstra toți nutrienții și a intensifica aromele naturale.
Ingrediente:
- 2 fileuri de macrou congelat
- 1 ardei gras roșu (tăiat fâșii)
- 1 ardei gras galben (tăiat fâșii)
- 2 roșii (tăiate felii)
- 1 ceapă mare (tăiată rondele)
- 2 morcovi (tăiați rondele)
- 3 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie (tăiată felii)
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță de oregano uscat
- Pătrunjel proaspăt (tocat mărunt, pentru decor)
Mod de preparare:
- Scoateți fileurile de macrou congelat din congelator și lăsați-le să se dezghețe la temperatura camerei sau în frigider peste noapte.
- Spălați și curățați legumele. Tăiați ardeii grași în fâșii, roșiile în felii, ceapa și morcovii în rondele, iar usturoiul tocați-l mărunt.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius
- Ungeți o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline.
- Asamblarea preparatului:
- Așezați fileurile de macrou în tavă și stropiți-le cu 1 lingură de ulei de măsline.
- Distribuiți uniform fâșiile de ardei, feliile de roșii, rondelele de ceapă și morcov în jurul și deasupra fileurilor de macrou.
- Presărați usturoiul tocat, sarea, piperul și oregano uscat peste pește și legume.
- Adăugați feliile de lămâie deasupra.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25-30 de minute, sau până când macroul este bine gătit și legumele sunt moi și ușor rumenite.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați preparatul să se odihnească câteva minute.
- Presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un plus de prospețime și culoare. Serviți macroul cu legume la cuptor alături de o garnitură de orez, cartofi natur sau pâine proaspătă.