Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Supa crema de dovleac cu ghimbir si portocala

O supa catifelata si usor exotica, combinand dulceata dovleacului cu aroma proaspata de portocala si nota picanta de ghimbir.

Ingrediente

  • 500 g dovleac curatat
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sucul de la o portocala
  • 750 ml supa de legume
  • 1 lingura ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Taie dovleacul cuburi si ceapa marunt.
  2. Caleste ceapa in ulei pana devine aurie, apoi adauga ghimbirul si dovleacul.
  3. Toarna supa de legume si fierbe 20-25 de minute.
  4. Paseaza totul cu blenderul si adauga sucul de portocala.
  5. Asezoneaza cu sare si piper si serveste cu seminte de dovleac sau crutoane.
    Poftă bună!