Garnituri, Legume

Reteta Chifteluțe din năut și dovlecei cu sos de iaurt

Aceste chifteluțe vegetariene sunt crocante la exterior, fragede în interior și pline de aromă. Perfecte ca aperitiv sau fel principal, mai ales alături de un sos răcoritor.

Ingrediente:

  • 200 g năut fiert (sau conservă, scurs)
  • 1 dovlecel mic, ras
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 3 linguri făină de năut sau pesmet
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • Sare, piper
  • Ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 lingură mărar sau mentă tocată
  • Sare după gust

Mod de preparare:

  1. Rade dovlecelul, presară puțină sare și lasă-l 10 minute la scurs. Stoarce excesul de lichid.
  2. Într-un bol, amestecă năutul pasat cu dovlecelul, ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit, oul, chimionul, sarea, piperul și făina.
  3. Formează biluțe și prăjește-le în ulei încins până devin aurii.
  4. Pentru sos, amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, verdeața și un praf de sare.
  5. Servește chifteluțele calde alături de sosul răcoritor.

Poftă bună!