Mancaruri cu Carne

Reteta Pui in sos de arahide in stil african

Aceasta mancare este inspirata din bucataria vest-africana si combina gustul intens de arahide cu condimente aromate, rezultand un preparat consistent si deosebit.

Ingrediente:

  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 g unt de arahide cremos
  • 300 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper, chilli (optional)
  • coriandru pentru servit

Mod de preparare:

  1. Caleste ceapa tocata in ulei pana devine aurie.
  2. Adauga bucatile de pui si rumeneste-le usor.
  3. Pune pasta de rosii si amesteca 2-3 minute.
  4. Adauga untul de arahide si apa, amestecand continuu.
  5. Lasa sa fiarba 25-30 minute pana sosul devine gros si cremos.
  6. Asezoneaza si presara coriandru deasupra inainte de servire.

Pofta buna!