Dulciuri de Casa

Reteta Panna cotta cu sos de fructe de pădure

Un desert elegant și delicat, cu o textură fină și un gust ușor vanilat, completat de un sos acrișor de fructe.

Ingrediente:

  • 400 ml smântână lichidă
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 plic gelatină
  • 150 g fructe de pădure (pentru sos)
  • 1 lingură zahăr (pentru sos)

Mod de preparare:

  1. Hidratează gelatina conform instrucțiunilor.
  2. Încălzește laptele, smântâna, zahărul și vanilia. Adaugă gelatina și amestecă bine.
  3. Toarnă în forme și lasă la frigider 4 ore.
  4. Fierbe fructele cu zahăr 5 minute. Pasează și răcește.
  5. Servește panna cotta cu sosul deasupra.

Poftă bună!