Garnituri, Legume

Reteta Pilaf persan cu stafide și fistic

Un preparat aromat din Orientul Mijlociu, acest pilaf combină textura pufoasă a orezului cu dulceața stafidelor și crocantul fisticului. Este garnitura perfectă pentru mâncăruri picante sau savurat ca fel principal.

Ingrediente:

  • 200 g orez basmati
  • 1 ceapă
  • 50 g stafide
  • 50 g fistic decojit
  • 1 linguriță turmeric
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Spală orezul și lasă-l la înmuiat 15 minute.
  2. Călește ceapa în ulei, adaugă turmeric, apoi stafidele și fisticul.
  3. Adaugă orezul scurs și amestecă 1 minut.
  4. Toarnă apă cât să acopere cu 2 degete și fierbe la foc mic până orezul absoarbe tot lichidul.

Poftă bună!