Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Salată de portocale, măsline și fenicul

O salată mediteraneană proaspătă și vibrantă, care combină dulceața portocalelor cu aroma anasonată a feniculului și gustul sărat al măslinelor. Este excelentă ca aperitiv sau garnitură.

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 1 bulb de fenicul
  • 10 măsline negre
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper
  • frunze de mentă (opțional)

Mod de preparare:

  1. Curăță portocalele de coajă și pieliță, apoi taie-le felii subțiri.
  2. Taie feniculul fin, folosind o mandolină sau cuțit bine ascuțit.
  3. Amestecă portocalele, feniculul și măslinele într-un bol.
  4. Stropește cu ulei de măsline, adaugă sare, piper și frunze de mentă pentru un plus de prospețime.

Poftă bună!