Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Salată tibetană de cartofi cu curry

Această salată de inspirație tibetană este un amestec inedit între cartofii fierți și aromele calde de curry, ghimbir și usturoi. Este sățioasă, dar totodată ușoară și vegană.

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță pudră de curry
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 2 linguri ulei vegetal
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • coriandru verde tocat
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Lasă-i să se răcească, curăță-i și taie-i cuburi.
  2. Într-o tigaie, încălzește uleiul și călește ceapa, usturoiul și ghimbirul.
  3. Adaugă pudra de curry și amestecă 30 secunde.
  4. Pune cartofii în tigaie și amestecă ușor pentru a se acoperi de condimente.
  5. Stropește cu zeamă de lămâie și presară coriandru proaspăt.

Poftă bună!