Ciorba Avgolemono este un simbol al bucătăriei grecești, cunoscută pentru textura sa catifelată și gustul proaspăt dat de lămâie și ou. Ideală primăvara, mai ales în perioada Paștelui.
Ingrediente:
- 500 g carne de miel cu os
- 1 morcov
- 1 țelină mică
- 1 ceapă
- 2 ouă
- sucul de la 2 lămâi
- 3 linguri orez
- sare și piper după gust
- 1,5 l apă
Mod de preparare:
- Pune carnea la fiert în apă rece. Îndepărtează spuma care se adună la suprafață.
- Adaugă ceapa, morcovul și țelina tăiate în bucăți mari. Fierbe la foc mediu timp de 1 oră.
- Scoate legumele și carnea. Strecoară zeama și pune-o înapoi în oală.
- Adaugă orezul spălat și fierbe-l până devine moale.
- Separat, bate ouăle cu sucul de lămâie. Ia câte un polonic din supă și încorporează-l treptat în amestecul de ou, amestecând continuu pentru a-l tempera.
- Toarnă acest amestec înapoi în supă, amestecând constant la foc foarte mic (nu trebuie să fiarbă, pentru a evita coagularea oului).
- Adaugă carnea curățată de pe os și potriveste de sare și piper.
Poftă bună!