Dulciuri de Casa

Reteta Tartă cu struguri și migdale

Această tartă este un desert elegant și ușor, în care dulceața naturală a strugurilor se îmbină armonios cu textura crocantă a migdalelor. Ideală pentru toamnă, când strugurii sunt în sezon.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat fraged (de casă sau cumpărată)
  • 300 g struguri (albi, negri sau amestecați)
  • 50 g migdale măcinate
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță amidon (sau făină)
  • Coajă rasă de lămâie (opțional)

Mod de preparare:

  1. Întinde aluatul într-o formă de tartă, tapetată cu hârtie de copt. Înțeapă ușor baza cu o furculiță.
  2. Amestecă migdalele măcinate cu zahărul și amidonul. Presară acest amestec pe baza tartei.
  3. Spală și usucă bine strugurii. Taie-i în jumătăți și îndepărtează sâmburii dacă este nevoie.
  4. Așază strugurii peste stratul de migdale, presară puțin zahăr suplimentar deasupra și coaja de lămâie.
  5. Coace tarta la 180°C timp de 30-35 minute, până se rumenește ușor.
  6. Las-o să se răcească înainte de feliere.

Poftă bună!