Garnituri, Salate

Reteta Salata caldă de cartofi si ceapă caramelizată

Această salată călduță este reconfortantă și savuroasă, ideală pentru sezonul rece. Cartofii moi se combină excelent cu dulceața subtilă a cepei caramelizate, rezultând o garnitură sau un fel principal de sine stătător.

Ingrediente:

  • 4 cartofi fierți în coajă
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 linguriță muștar
  • 1/2 linguriță zahăr brun (opțional)
  • Sare, piper

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii, apoi curăță-i de coajă și taie-i în cuburi sau rondele groase.
  2. Taie ceapa julien și călește-o în ulei la foc mic 10-15 minute, până devine caramelizată. Poți adăuga zahărul spre final pentru un plus de dulceață.
  3. Într-un bol, amestecă oțetul cu muștarul, sare și piper.
  4. Adaugă cartofii și ceapa caldă peste dressing. Amestecă ușor, astfel încât să nu se zdrobească prea mult.
  5. Servește imediat, caldă, simplă sau ca garnitură.

Poftă bună!