Această salată călduță este reconfortantă și savuroasă, ideală pentru sezonul rece. Cartofii moi se combină excelent cu dulceața subtilă a cepei caramelizate, rezultând o garnitură sau un fel principal de sine stătător.
Ingrediente:
- 4 cartofi fierți în coajă
- 2 cepe mari
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oțet de mere
- 1 linguriță muștar
- 1/2 linguriță zahăr brun (opțional)
- Sare, piper
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii, apoi curăță-i de coajă și taie-i în cuburi sau rondele groase.
- Taie ceapa julien și călește-o în ulei la foc mic 10-15 minute, până devine caramelizată. Poți adăuga zahărul spre final pentru un plus de dulceață.
- Într-un bol, amestecă oțetul cu muștarul, sare și piper.
- Adaugă cartofii și ceapa caldă peste dressing. Amestecă ușor, astfel încât să nu se zdrobească prea mult.
- Servește imediat, caldă, simplă sau ca garnitură.
Poftă bună!