Garnituri, Legume

Reteta Cartofi copți în coajă cu sos de muștar

O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, perfectă pentru cinele rapide sau ca garnitură consistentă. Coaja păstrată oferă o textură crocantă, iar sosul de muștar dă personalitate preparatului.

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii (de preferat roșii, cu coajă subțire)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat

Pentru sos:

  • 1 lingură muștar clasic sau Dijon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriță miere (sau sirop de arțar pentru variantă vegană)
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Spală bine cartofii cu un burete de bucătărie sub jet de apă. Nu-i curăța de coajă.
  2. Taie-i în jumătăți sau sferturi, după mărime. Unge-i cu ulei de măsline, presară sare și piper.
  3. Așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i la 200°C pentru 40-45 de minute, până devin aurii și moi în interior.
  4. Între timp, amestecă toate ingredientele pentru sos până obții o emulsie fină.
  5. Servește cartofii calzi, stropiți cu sosul de muștar sau alături pentru înmuiat.

Poftă bună!