Garnituri, Legume

Reteta Curry galben cu legume și lapte de cocos

Un preparat inspirat din bucătăria asiatică, ușor picant și foarte aromat. Legumele fragede îmbibate în sosul catifelat de lapte de cocos cu pastă de curry fac din acest fel un deliciu vegetarian complet.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei galben
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 linguriță pastă de curry galben (sau amestec de turmeric, ghimbir, chimion)
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei vegetal
  • Sare și piper după gust
  • O mână de frunze de coriandru (opțional)

Mod de preparare:

  1. Taie toate legumele cuburi potrivite. Ceapa se toacă fin.
  2. Într-o tigaie adâncă, călește ceapa în ulei, apoi adaugă pasta de curry și lasă 1 minut să se activeze aromele.
  3. Pune legumele și amestecă-le bine în sos. Toarnă laptele de cocos și completează cu apă cât să le acopere.
  4. Fierbe totul la foc mediu 20-25 minute, până legumele sunt moi și sosul s-a îngroșat ușor.
  5. Gustă și potrivește condimentele. Presară coriandru proaspăt, dacă dorești.

Poftă bună!