Ciorbe, Supe, Supe si ciorbe

Reteta Ciorbă albă cu cartof, hrean și smântână vegetală

O reinterpretare vegetală a unei ciorbe tradiționale, această variantă combină gustul dulce al cartofilor cu iuțeala specifică a hreanului. Smântâna vegetală aduce cremozitate și face preparatul delicat, dar plin de personalitate.

Ingrediente:

  • 3 cartofi albi medii
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă
  • 1 lingură hrean ras (proaspăt sau din borcan)
  • 2 linguri ulei
  • 800 ml apă sau supă vegetală
  • 150 ml smântână vegetală (de soia, ovăz sau caju)
  • Sare, piper după gust
  • Verdeață pentru servit (mărar sau pătrunjel)

Mod de preparare:

  1. Curăță și taie cartofii cuburi, morcovul rondele subțiri și ceapa mărunt.
  2. Într-o oală, încinge uleiul și călește ceapa 2-3 minute, apoi adaugă morcovul și cartofii. Gătește-le împreună alte 5 minute, amestecând ocazional.
  3. Toarnă apa fierbinte sau supa de legume, adaugă sare și fierbe totul timp de 20 de minute.
  4. Când legumele sunt fierte, adaugă smântâna vegetală și hreanul ras. Amestecă bine și mai lasă pe foc mic încă 3 minute.
  5. Gustă și potrivește cu sare și piper. Presară verdeață tocată înainte de servire.

Poftă bună!