Un preparat simplu, dar extrem de gustos și plin de vitamine, legumele gătite la abur păstrează toate proprietățile nutritive și, în combinație cu dressing-ul de lămâie, capătă un plus de prospețime.
Ingrediente:
- 1 morcov tăiat bastonașe
 - 1 dovlecel tăiat rondele
 - 1 mână de broccoli
 - 1 mână de conopidă
 - Sare după gust
 
Pentru dressing:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
 - Sucul de la 1/2 lămâie
 - Coajă rasă de lămâie (opțional)
 - Sare și piper după gust
 
Mod de preparare:
- Pregătește un vas pentru gătit la abur sau un coș special pentru aburi.
 - Pune toate legumele în vas și gătește-le la abur timp de 7-10 minute, până devin fragede, dar rămân ușor crocante.
 - Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, coaja rasă, sare și piper.
 - După ce legumele sunt gata, așază-le pe un platou și toarnă dressing-ul deasupra cât sunt încă calde.
 
Poftă bună!