Un preparat simplu, dar extrem de gustos și plin de vitamine, legumele gătite la abur păstrează toate proprietățile nutritive și, în combinație cu dressing-ul de lămâie, capătă un plus de prospețime.
Ingrediente:
- 1 morcov tăiat bastonașe
- 1 dovlecel tăiat rondele
- 1 mână de broccoli
- 1 mână de conopidă
- Sare după gust
Pentru dressing:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- Sucul de la 1/2 lămâie
- Coajă rasă de lămâie (opțional)
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Pregătește un vas pentru gătit la abur sau un coș special pentru aburi.
- Pune toate legumele în vas și gătește-le la abur timp de 7-10 minute, până devin fragede, dar rămân ușor crocante.
- Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, coaja rasă, sare și piper.
- După ce legumele sunt gata, așază-le pe un platou și toarnă dressing-ul deasupra cât sunt încă calde.
Poftă bună!