Garnituri, Legume

Reteta Legume la abur cu dressing de lămâie

Un preparat simplu, dar extrem de gustos și plin de vitamine, legumele gătite la abur păstrează toate proprietățile nutritive și, în combinație cu dressing-ul de lămâie, capătă un plus de prospețime.

Ingrediente:

  • 1 morcov tăiat bastonașe
  • 1 dovlecel tăiat rondele
  • 1 mână de broccoli
  • 1 mână de conopidă
  • Sare după gust

Pentru dressing:

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • Coajă rasă de lămâie (opțional)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Pregătește un vas pentru gătit la abur sau un coș special pentru aburi.
  2. Pune toate legumele în vas și gătește-le la abur timp de 7-10 minute, până devin fragede, dar rămân ușor crocante.
  3. Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, coaja rasă, sare și piper.
  4. După ce legumele sunt gata, așază-le pe un platou și toarnă dressing-ul deasupra cât sunt încă calde.

Poftă bună!