Gratinul de broccoli și cartofi este un preparat reconfortant, cremos și perfect pentru o masă de prânz sau cină în familie. Textura crocantă la exterior și gustul bogat în interior îl fac imposibil de refuzat.
Ingrediente:
- 400 g cartofi curățați și feliați subțire
 - 250 g broccoli desfăcut în buchețele mici
 - 150 ml smântână pentru gătit
 - 100 g cașcaval ras
 - 1 ou
 - 1 lingură unt
 - Sare și piper după gust
 - Nucșoară (opțional, un vârf de cuțit)
 
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt.
 - Fierbe cartofii timp de 7-8 minute, doar cât să se înmoaie puțin. Separat, opărește broccoli 3 minute în apă cu sare.
 - Într-un bol, bate oul cu smântâna, adaugă sare, piper și, dacă dorești, un praf de nucșoară.
 - Așază în tavă un strat de cartofi, urmat de broccoli, apoi toarnă o parte din amestecul de smântână. Repetă straturile până termini ingredientele.
 - Presară cașcavalul ras deasupra și dă la cuptor pentru 30-35 de minute, până se rumenește frumos la suprafață.
 - Lasă gratinul să se răcească ușor înainte de a-l porționa.
 
Poftă bună!