Legume

Reteta Gratin de broccoli și cartofi

Gratinul de broccoli și cartofi este un preparat reconfortant, cremos și perfect pentru o masă de prânz sau cină în familie. Textura crocantă la exterior și gustul bogat în interior îl fac imposibil de refuzat.

Ingrediente:

  • 400 g cartofi curățați și feliați subțire
  • 250 g broccoli desfăcut în buchețele mici
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 ou
  • 1 lingură unt
  • Sare și piper după gust
  • Nucșoară (opțional, un vârf de cuțit)

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt.
  2. Fierbe cartofii timp de 7-8 minute, doar cât să se înmoaie puțin. Separat, opărește broccoli 3 minute în apă cu sare.
  3. Într-un bol, bate oul cu smântâna, adaugă sare, piper și, dacă dorești, un praf de nucșoară.
  4. Așază în tavă un strat de cartofi, urmat de broccoli, apoi toarnă o parte din amestecul de smântână. Repetă straturile până termini ingredientele.
  5. Presară cașcavalul ras deasupra și dă la cuptor pentru 30-35 de minute, până se rumenește frumos la suprafață.
  6. Lasă gratinul să se răcească ușor înainte de a-l porționa.

Poftă bună!