O salată ușoară și rafinată, ideală pentru un prânz rapid sau ca garnitură alături de un fel principal. Rucola proaspătă, șunca aromată și parmezanul maturat creează un echilibru perfect de gusturi.
Ingrediente
- 100 g rucola
- 100 g șuncă crud-uscată, feliată subțire
- 50 g parmezan răzuit sau feliat
- 10 roșii cherry, tăiate pe jumătate
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură oțet balsamic
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare
- Spală bine rucola și las-o la scurs.
- Așază rucola într-un bol mare, adaugă roșiile cherry și șunca feliată.
- Presară deasupra fulgii de parmezan.
- Stropește salata cu ulei de măsline și oțet balsamic, apoi asezonează cu sare și piper după gust.
- Amestecă ușor și servește imediat.
Poftă bună!