Garnituri, Mancaruri cu Carne

Reteta Pilaf de orez cu măruntaie de pui

Un preparat rustic și savuros, pilaful de orez cu măruntaie de pui combină textura cremoasă a orezului cu gustul bogat al ficățeilor și pipotelor, fiind o alegere excelentă pentru o masă consistentă.

Ingrediente

  • 300 g ficăței de pui
  • 200 g pipote și inimi de pui
  • 250 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supă de pui
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel

Mod de preparare

  1. Spală bine măruntaiele și taie-le bucăți potrivite.
  2. Toacă ceapa și morcovul mărunt și călește-le în ulei încins până devin aurii.
  3. Adaugă pipotele și inimile și gătește-le timp de 10 minute, apoi pune ficățeii și condimentează cu sare, piper și boia.
  4. Adaugă orezul și amestecă bine, apoi toarnă supa de pui, acoperă și lasă la foc mic până ce orezul absoarbe lichidul.
  5. Presară mărar sau pătrunjel tocat și servește cald.

Poftă bună!