Mancaruri cu Carne

Reteta Ficat cu piure de cartofi

O combinatie clasica si indragita, ficatul pane este crocant la exterior si fraged la interior, servit alaturi de un piure cremos de cartofi.

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru prajit
  • 4 cartofi mari
  • 50 ml lapte
  • 30 g unt

Mod de preparare

  1. Taie ficatul in felii si asezoneaza-l cu sare si piper.
  2. Trece fiecare bucata prin faina, ou batut si pesmet.
  3. Prajeste ficatul pana devine crocant si rumen.
  4. Fierbe cartofii si paseaza-i cu unt si lapte pentru a obtine un piure cremos.
  5. Serveste ficatul pane alaturi de piure si o salata proaspata.

Pofta buna!