Peștele viu este, fără îndoială, un produs impecabil nu numai din punct de vedere al prospețimii, ci și al gustului. Acum cea mai ușoară modalitate este de a cumpăra carp viu, în plus, are o carne gustoasă și foarte fragedă.
INGREDIENTE
- 1 carp- 2,5 kg
- vin alb 100-150 ml
- oua mari- 2
- amidon- 2,5 linguri
- praz, doar partea albă-2 bucăți
- morcov – 2 bucăți
- ciuperci -150 g
- mazăre verde congelată-200g
- ulei
- sare
Pentru umplutură
- ceapă roșie – 1 bucată
- usturoi – 2 căței
- ghimbir proaspăt- o bucată de 3 cm
Pentru sos:
- zahăr -5 linguri
- oțet de vin – 0,5 căni
- amidon-4 linguri
- ketchup-5 linguri
- sos de soia-1 lingură
- vin alb sec-4 linguriO bucată de somon
MOD DE PREPARARE
Pasul 1 – Curățați peștele de intestine, lăsând capul și coada ,clătiți-l și lăsați-l la uscat. Faceți mai multe tăieturi adânci pe fiecare parte. Așezați peștele pe o tavă acoperită cu o foaie de copt .Stropiți cu vin, apoi frecați cu sare.
Pasul 2 – Bateți ouăle și amidonul într-o farfurie, acoperiți carpul cu acest amestec.
Pasul 3 – Preîncălziți cuptorul la 160 ° C. Curățați ceapa, usturoiul și ghimbirul. Tăiați ceapa în 4 părți, o felie de ghimbir . Așezați ceapa, usturoiul și ghimbirul în interiorul peștelui. Puneți tava în cuptor, și pregătițil 1,5 ore.
Pasul 4 – Spălați prazul, tăiați în bucăți de 6 cm. Curățați morcovii, tăiați fâșii. Spălați ciupercile și tăiați-le în bucăți mari. Încălziți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie. Prăjiți morcovii și ciupercile, 4 minute. Apoi adauga-ți prazul, gătiți încă 3 minute, amestecând ocazional. Se adaugă mazărea, se amestecă și se ia de pe foc. Se pune într-un loc cald.
Pasul 5 – Într-o cratiță, amestecați 200 ml de apă cu oțet, vin și sos de soia. Adăugați ketchup și zahăr, amestecați. Se pune pe foc și se fierbe. Se dizolvă amidonul în 100 ml de apă și se toarnă cu grijă în sos. Reduceți căldura și gătiți, amestecând ocazional, timp de 6 minute. Se toarnă jumătate din sos în legume, se amestecă.
Pasul 6 – Turnați sosul rămas peste peștele gătit.
Se servește cu legume.