Salata clasică de nicoise cu ton se distinge printr-un caracter foarte vesel, un gust rafinat și un „aspect” memorabil luminos. Acest fel de mâncare este, de asemenea, foarte sățios, așa că poate fi servit la cină într-o zi fierbinte de vară. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați „corecți”, va potoli senzația de foame, dar în același timp nu va da o greutate neplăcută care va interfera cu somnul. Doriți să serviți salată clasică de nicoise cu ton pe o masă festivă? O idee grozavă ! Oaspeții casei vor aprecia gustul perfect al felului de mâncare și vă vor cere să împărtășiți rețeta.
INGREDIENTE
- 400 g fasole albe conservată-400 g
- roșii cherry- 8 bucăți
- usturoi – 1 cățel
- ulei de măsline – 4 linguri
- măsline fără sâmburi-100 g
- cartofi
- zahăr – 1 linguriță
- muștar -2 lingurițe
- conservă de ton – 2 cutii (185 g fiecare)
- salata verde-2 bucăți
- fasole verde-200 g
- oțet de vin alb – 2 linguri
- ou mare
- sare
MOD DE PREPARARE
Pasul 1 – Se curăță usturoiul, se mărunțește, se amestecă într-o farfurie, cu muștar, oțet, zahăr și ulei de măsline. Condimentați după gust cu sare și piper. Acoperiți și lăsați-l la infuzat 15 minute.
Pasul 2 – Spălați cartofii pentru salată, și fierbeți-i în coajă până sunt gata. La fel și ouale se fierb până devin tari. Spălați fasolele verzi, puneți-le într-o strecurătoare și lăsați-le timp de 6 minute. Apoi le adăugați în apă clocotită și le fierbeți câteva minute apoi le transferați într-o cratiță cu apă ca gheața și răcoriți-le. După ce s-au răcorit scurgeți tot lichidul. Tocăm măslinele
Pasul 3 – Puneți conservele de ton pe o farfurie, storcând lichidul. Tăiați tonul în bucăți destul de mari cu o furculiță.Răciți și curățiți ouăle.
Pasul 4 – Tăiați salata, spălați-o și uscați-o bine. Acoperiți fundul unei farfurii cu frunze de salată verde. Presărați cu 2 linguri de sos pregătit pentru salată.
Pasul 5 – Tăiați cartofii și ouăle în bucăți mari. Spălați roșiile cherry, și tăiațile în jumătăți. Aranjați cartofii, ouăle și roșiile pe marginile farfuriei.
Pasul 6 – Se amestecă fasolea albă și verde cu măsline și se introduce în mijlocul farfuriei cu ingrediente de salată nicoise. Adăugați deasupra bucățile de ton. Stropiți cu sosul pentru salată.Pasul 1 – Pregătiți tăiței. Cernem făina cu sare. Apoi se adaugă ou și se frământă un aluat tare. Rulați aluatul într-un strat subțire pe o sup