O rețetă ideală atât pentru aniversări cât și pentru alintul întregii familii în zilele calduroase de vară. Combinați indită de fructe și cremă vă readuc aminte de copilărie iar gustul dulciu va fi pe placul și celor mai mari gurmani.
INGREDIENTE
Blat:
- Ouă – 6 buc.
- Zahăr – 120 g
- Zahar pudră – 3 linguri
- Ulei – 2 linguri
- Fulgi de cocos – 30 g
- Făină – 100 g
- Esență de vanilie – 1 linguriță
- Praf de copt – 1 linguriță
- Fructe (căpșuni, afine, coacăză, zmeură) – 500 g + 100 g (pentru ornat)
Cremă:
- Mascarpone – 500 g
- Smântână dulce – 500 g
- Zahăr pudră – 150 g
- Esență de vanilie – 1 linguriță
Sirop:
- Apă – 200 ml
- Zahăr – 50 g
- Esență de vanilie – 1 linguriță
- Ciocolată – 100 g
MOD DE PREPARARE
- Inițial vom prepara blatul, pentru aceasta vom separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, apoi treptat adăugați 60 g de zahăr continuând să mixați, ulterior se adaugă zahărul pudră.
- Gălbenușurile se bat cu 60 g de zahăr, până obțineți spumă și crește în masă. Ulterior adăugați uleiul, sența de vanilie și mixați bine.
- Adăugați la făină 30 g fulgi de cocos și praful de copt, omogenizați.
- Compoziția obținută o adăugați la găbenușuri și mixați până nu se mai fac cocoloașe.
- Albușurile se adaugă în două tranșe în amestecul obținut anterior, cu o spatulă se amestecă atent.
- Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se trece la cuptor preâncălzit la temperatura 160 – 180 ° C pentru 30 min.
- Când blatul este copt îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se racească complet, înainte de al tăia este bine să îl puneți la congelator timp de 60 min după care să îl tăiați.
- Pentru sirop, într-o cratiță turnăm 200 ml apă, zahărul și esența de vanilie. Cratița o trecem la foc mic, amestecăm continuu până zahărul se topește complet după care o scoatem de pe foc și o lăsăm să se răcească.
- Pentru cremă este necesar ca ingredientele să fie reci. Mascarponele și zahărul pudră îl trecem într-un bol și la viteza mică începem să il mixam. Ulterior se adaugă esența de vanilie și smântâna dulce. Mixați marind treptat viteza până se obține o cremă fermă.
- Când toate ingredientele sunt gata începem asamblarea tortei. Prima foaie din blat se însiropează, după care se unge abundent cu cremă astfel încât aceasta să fie uniformă și se adaugă fructele. Ulterior se adaugă a doua foaie din blat, la fel este necesar de însiropat și de uns cu cremă și fructe. La fel se procedează cu fiecare foaie adițională. Când puneți ultima foaie, o însiropați și cu restul cremei se unge uniform bordurile și deasupra.
- Pentru decorație vom topi ciocolata și o vom repartiza uniform și vom poziționa fructe pe aceasta.