Pentru masa de sarbatori, aceste bilute de crab cu branza si usturoi sunt aperitivul perfect. Cu o textura fina si un gust usor picant datorita usturoiului, acestea se pregatesc rapid si impresioneaza prin aspectul festiv. Sunt ideale pentru a completa un platou de aperitive variate, aducand o aroma unica de mare si cremozitate.
Ingrediente
- 100 g branza topita
- 160 g surimi (bastoane de crab)
- 2 oua
- 2 linguri de maioneza
- 1 catel de usturoi
- Sare, dupa gust
- Piper negru macinat, dupa gust
Mod de preparare
- Pregatirea bastoanelor de crab: Indepartati foliile de pe bastoanele de crab, apoi taiati stratul rosu si dati-l deoparte pentru decor. Restul “carnitei” de crab taiati-o in bucatele mici, cat mai fin posibil, pentru a obtine o consistenta omogena in bilute.
- Adaugarea branzei si a usturoiului: Radeti branza topita pe razatoarea mica si puneti-o peste carnea de crab maruntita. Curatati usturoiul, dati-l prin razatoarea fina sau folositi o presa de usturoi, apoi adaugati-l in compozitie pentru un gust usor picant si aromat.
- Prepararea oualor: Fierbeti ouale tari, raciti-le si radeti-le fin, adaugandu-le in bolul cu crab si branza. Astfel, bilutele vor capata o textura mai bogata si un plus de consistenta.
- Asamblarea compozitiei: Adaugati maioneza in compozitie, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Folosind o lingura, amestecati bine toate ingredientele, pana cand obtineti o pasta omogena, usor de modelat.
- Modelarea bilutelor: Umeziti-va usor mainile si modelati compozitia sub forma de bilute, de dimensiunea dorita. Rulati fiecare biluta in bucatelele rosii de crab, puse deoparte anterior. Alternativ, puteti folosi nuci macinate fin, fulgi de cocos sau galbenus ras pentru a crea un decor variat si festiv.
- Racirea si servirea: Plasati bilutele la rece pentru cel putin 20 de minute inainte de servire, astfel incat aromele sa se intrepatrunda si textura sa devina mai ferma.
Poftă bună!