Fava, un piure de mazăre galbenă, este o delicatesă grecească care se dovedește a fi o alegere excelentă atât pentru cei care respectă posturile, cât și pentru cei care doresc să aducă diversitate în alimentația lor cu preparate sănătoase și de calitate. Acest fel de mâncare este plin de savoare și este perfect ca aperitiv sau garnitură.
Ingrediente
- 200 g mazăre galbenă (colotă)
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ceapă șalotă
- Sare, după gust
- Piper negru, după gust
- Măsline verzi (pentru decor)
- 1/4 ceapă roșie (pentru decor)
Mod de preparare
- Spală bine mazărea galbenă și pune-o într-un vas cu apă.
- Aduceți apa la fierbere și îndepărtați spuma de la suprafață. Adăugați ceapa șalotă tăiată. Dacă apa se evaporă complet înainte ca mazărea să fie bine fiartă, mai adăugați apă.
- Odată ce mazărea și ceapa s-au fiert bine, scoateți vasul de pe foc și adăugați uleiul de măsline (păstrând o lingură pentru servire), sare și piper după gust.
- Folosește un blender pentru a transforma mazărea într-un piure fin și cremos.
- Așază piureul pe o farfurie și stropiți-l cu restul de ulei de măsline. Decorați cu ceapa roșie tăiată fin și măslinele verzi.
Este recomandat să serviți fava caldă, dar și rece este delicioasă, devenind mai fermă ca un pateu la păstrarea în frigider.
Poftă bună!