Conserve

Reteta Compot de pere cu scorțișoară

Compotul de pere cu scorțișoară este o delicatesă ce îmbină dulceața naturală a perelor cu aroma caldă și reconfortantă a scorțișoarei. Acest preparat este ideal pentru a fi savurat pe timp de iarnă, aducând un strop de prospețime în fiecare zi.

Ingrediente

  • 2 kg pere „Limonki”
  • 1,5 l apă
  • 400 g zahăr
  • 4 g acid citric
  • 1 baton de scorțișoară

Mod de preparare

  1. Spală bine perele, îndepărtează codițele și miezul.
  2. Așază batonul de scorțișoară pe fundul unei borcane sterilizate și așează perele, îmbăcându-le cât mai strâns.
  3. Prepară un sirop din apă și zahăr, amestecând până la dizolvarea completă a zahărului.
  4. Toarnă siropul fierbinte peste pere, umplând borcanul până sus, apoi acoperă-l cu un capac sterilizat. Lasă să stea timp de 10 minute.
  5. Scurge siropul, adu-l din nou la punctul de fierbere, apoi revarsă-l peste pere și lasă să stea încă 10 minute.
  6. Scurge siropul pentru a treia oară, adaugă acidul citric și adu-l din nou la fierbere.
  7. Umple borcanul cu siropul fierbinte până când acesta se revărsa ușor peste margine, închide borcanul cu un capac sterilizat și întoarce-l cu gura în jos pentru a se răci.

Poftă bună!