Această rețetă combină dulceața smochinelor coapte cu aroma sărată a baconului crocant și gustul intens al sosului balsamic. O alegere excelentă pentru o gustare sofisticată și rapidă, care impresionează atât prin aspect, cât și prin savoare.
Ingrediente:
- 4 smochine coapte
- 4 felii de bacon afumat
- 50 g brânză cu mucegai albastru (de tip Gorgonzola)
- 1 lingură miere
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oțet balsamic
- Piper negru, după gust
- 1/4 linguriță fulgi de chili (opțional)
- 1 lingură semințe de pin
Mod de preparare:
- Taie smochinele pe jumătate, dar fără a le despărți complet, astfel încât să se deschidă ca un „floricele”. Umple-le cu bucățele de brânză albastră.
- Înfășoară fiecare smochină cu o felie de bacon și fixează cu o scobitoare.
- Într-un bol mic, amestecă mierea, uleiul de măsline, oțetul balsamic, piperul proaspăt măcinat și fulgii de chili, dacă îi folosești.
- Așază smochinele într-o tavă și stropește-le cu amestecul de miere și balsamic, apoi presară semințele de pin.
- Coace smochinele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, până când baconul devine crocant și brânza se topește.
- Scoate-le din cuptor și servește-le calde, turnând peste ele sosul rămas în tavă.
Poftă bună!