Dulciuri de Casa

Reteta Tort cu Cremă de Lapte și Ciocolată Albă

Tortul cu cremă de lapte și ciocolată albă este un desert rafinat, care combină delicatetea cremei de lapte cu bogăția ciocolatei albe. Este perfect pentru ocazii speciale, aducând o notă de eleganță și răsfăț oricărei mese festive.

Ingrediente

Blat

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 120 g făină
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie

Sirop

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie

Cremă de lapte

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb
  • 2 linguri făină
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță esență de vanilie

Cremă de ciocolată albă

  • 300 g ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt

Instrucțiuni

Prepararea blatului

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Separați ouăle: albușurile de gălbenușuri.
  3. Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă.
  4. Adăugați treptat zahărul și continuați să bateți până se formează o spumă fermă și lucioasă.
  5. Incorporați gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.
  6. Amestecați făina cu amidonul și praful de copt, apoi cerneți amestecul peste compoziția de ouă.
  7. Incorporați făina cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  8. Adăugați esența de vanilie și amestecați ușor.
  9. Turnați compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
  10. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  11. Lăsați blatul să se răcească complet, apoi tăiați-l în trei foi egale.

Prepararea siropului

  1. Într-o cratiță, puneți apa și zahărul și aduceți la punctul de fierbere.
  2. Lăsați să fiarbă până ce zahărul se dizolvă complet.
  3. Luați siropul de pe foc și adăugați esența de vanilie.
  4. Lăsați siropul să se răcească complet.

Prepararea cremei de lapte

  1. Într-o cratiță, amestecați zahărul, amidonul de porumb și făina.
  2. Adăugați treptat laptele, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  3. Puneți cratița pe foc mediu și amestecați continuu până când crema se îngroașă.
  4. Luați crema de pe foc și adăugați esența de vanilie.
  5. Lăsați crema să se răcească complet, apoi adăugați smântâna pentru frișcă bătută până devine fermă, amestecând ușor.

Prepararea cremei de ciocolată albă

  1. Topiți ciocolata albă împreună cu smântâna pentru frișcă la bain-marie, amestecând constant.
  2. Adăugați untul și amestecați până se omogenizează.
  3. Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

Asamblarea tortului

  1. Așezați prima foaie de blat pe un platou și însiropați-o bine.
  2. Întindeți un strat de cremă de lapte peste blatul însiropat.
  3. Așezați a doua foaie de blat și repetați procesul de însiropare și întindere a cremei de lapte.
  4. Așezați a treia foaie de blat, însiropați și acoperiți întregul tort cu un strat subțire de cremă de ciocolată albă.
  5. Decorați tortul cu crema de ciocolată albă rămasă și alte elemente decorative (fructe, ciocolată rasă, etc.), după preferințe.

Răcirea și servirea

  1. Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
  2. Tăiați și serviți felii generoase din acest delicios tort cu cremă de lapte și ciocolată albă.

Poftă bună!