Dulciuri de Casa

Reteta Tort „Pădurea Neagră” (Foret Noire)

Tortul „Pădurea Neagră” este un desert clasic originar din Germania, apreciat pentru combinația sa de ciocolată, frișcă și vișine. Acest tort elegant și delicios impresionează prin aspectul său spectaculos și prin savoarea intensă.

Ingrediente

Blat

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Sirop

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lichior de vișine (Kirsch)

Umplutură și decor

  • 600 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 plicuri întăritor de frișcă
  • 500 g vișine din compot
  • 50 g ciocolată neagră rasă
  • 12 vișine pentru decor

Instrucțiuni

Prepararea blatului

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Separați ouăle: albușurile de gălbenușuri.
  3. Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă.
  4. Adăugați treptat zahărul și continuați să bateți până se formează o spumă fermă și lucioasă.
  5. Incorporați gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.
  6. Amestecați făina cu cacao și praful de copt, apoi cerneți amestecul peste compoziția de ouă.
  7. Incorporați făina cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  8. Turnați compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
  9. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  10. Lăsați blatul să se răcească complet, apoi tăiați-l în trei foi egale.

Prepararea siropului

  1. Într-o cratiță, puneți apa și zahărul și aduceți la punctul de fierbere.
  2. Lăsați să fiarbă până ce zahărul se dizolvă complet.
  3. Luați siropul de pe foc și adăugați lichiorul de vișine.
  4. Lăsați siropul să se răcească complet.

Prepararea frișcăi

  1. Bateți smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră și întăritorul de frișcă până obțineți o cremă fermă.

Asamblarea tortului

  1. Așezați prima foaie de blat pe un platou și însiropați-o bine.
  2. Întindeți un strat de frișcă peste blatul însiropat.
  3. Așezați jumătate din vișinele din compot deasupra frișcăi.
  4. Puneți a doua foaie de blat și repetați procesul de însiropare, frișcă și vișine.
  5. Așezați a treia foaie de blat, însiropați și acoperiți întregul tort cu un strat subțire de frișcă.
  6. Decorați tortul cu frișca rămasă, ciocolată rasă și vișine proaspete.

Răcirea și servirea

  1. Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
  2. Tăiați și serviți felii generoase din acest delicios tort „Pădurea Neagră”.

Poftă bună!