Peste

Reteta File de Somon la Cuptor cu Legume

Pentru această rețetă de somon cu legume la cuptor, puteți folosi și alte legume care vă plac și aveți la îndemână. Cu toții știm că peștele este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, proteine, vitamine și minerale. Vă invit să încercați această rețetă cu somon la cuptor!

Ingrediente:

  • 600 g medalion de somon
  • 1 dovlecel (200 g)
  • 250 g broccoli
  • 70 g roșii (6 roșii cherry)
  • 1 ardei roșu (130 g)
  • 1 morcov (60 g)
  • 3 cartofi (270 g)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • Busuioc și rozmarin
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Pas 1: Pregătirea cartofilor

Curățați cartofii de coajă, spălați-i bine și tăiați-i cubulețe.

Într-un castron, puneți cartofii, 2 lingurițe de ulei de măsline, sare, piper, boia, busuioc și rozmarin. Amestecați bine.

Pas 2: Pregătirea somonului

Spălați peștele și puneți-l într-o tavă.

Condimentați somonul cu sare, piper, busuioc și o linguriță de ulei de măsline.

Pas 3: Pregătirea legumelor

Spălați bine legumele.

Curățați morcovul de coajă și tăiați-l rondele.

Tăiați dovlecelul rondele.

Tăiați ardeiul fâșii.

Rupeți broccoli în buchețele.

Tăiați roșiile cherry pe jumătate.

Pas 4: Asamblarea în tavă

Adăugați legumele (dovlecelul, morcovii, roșiile, broccoli, ardeiul) împreună cu cartofii condimentați peste somon în tavă.

Amestecați totul pentru a se distribui uniform condimentele și uleiul.

Pas 5: Coacerea

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Lăsați la copt pentru 30 de minute.

Pas 6: Rumeniți

După ce au trecut cele 30 de minute, scoateți folia de aluminiu.

Mai lăsați tava la cuptor pentru încă 20 de minute, pentru a se rumeni frumos.

Poftă bună!