Recent Vizoalizate
Salata clasică de nicoise cu ton se distinge printr-un caracter foarte vesel,...
Salata cu somon, brinza de vaci si lamie...
În multe supe chinezești legumele și ierburile nu se fierb ,se adaugă la...
Tartă delicioasă, fragedă, suculentă, cu aroma de ciocolata si migdale....
O rețetă ideală atât pentru aniversări cât și pentru alintul întregii familii...
Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul...
Leurda se taie mărunt și se pune într-un castron. Peste ea se adaugă roșiile...
Salată de cartofi cu dovlecel și sos de muștar...
Placinta cu visine și afine este un desert ce poate fi gătit atât din fructele...
Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. Se amestecădin când...
Баннер
Rețete de super
14 мар 2021, 01:05
14 мар 2021, 00:02
15 дек 2021, 02:29
Rețete de salate
14 мар 2021, 22:48
15 дек 2021, 03:09
Rețete de deserturi
14 мар 2021, 00:14
14 мар 2021, 00:56
09 июл 2021, 19:14

Deserte

Retete.md » Deserte » Brioșe

Brioșe

14 мар 2021, 00:14, poweruser
0 комментариев    930 Gösterов

INGREDIENTE

  • Făină – 200 g
  • Fructe – 150 g 
  • Zahăr – 130 g 
  • Unt (la temperatura camerei) – 80 g 
  • Smântână – 140 g
  • Ouă – 2 buc.
  • Esență de vanilie / Extract de vanilie – 1 lingurită
  • Praf de copt – 5 g
  • Coaja de la o lămâie
  • Sare – ½ linguriță 

MOD DE PREPARARE


  1. Într-un bol se bate untul la temperatura camerei circa 3-5 minute, dupa care se adaugă zahărul și se bate încă 5 minute.

  2. Ulterior înglobăm câte un ou și se amestecă după fiecare până se obține o compoziție omogenă.

  3. Compoziția obținută o combinăm cu smântână, esenta de vanilie, sare și coaja de lămâie.

  4. Într-un bol separat îmbinăm făina și praful de copt. După care se adaugă în compoziția obținută anterior și se amestecă până la obținerea unei mase omogene.

  5. Formele pentru brioșe se ung cu unt după care se umple ½ din formă cu aluat, se pun fructele și se mai toarnă puțin aluat astfel încât să fie umplut ¾ din formă.

  6. În cuptor preâncălzit la temperatura de 175°C se lasă pentru 20-25 min. Ulterior verificăm dacă brioșele sunt coapte bine cu o scobitoare, pentru aceasta înserăm scobitoarea în brioșă și o scoatem – dacă scobitoarea este uscată atunci sunt gata, dacă rămâne aluat atunci le mai lăsați pentru citeva minute la cuptor.
Citiți la fel...
14 мар 2021, 00:56    904    0
Faceți un aluat pentru clătite subțiri cu lapte. Împărțiți ouăle în gălbenușuri și albușuri....
Frigăruile se ung cu amestecul de ulei şi rozmarin, apoi se pun într-o tigaie...
Placinta cu visine și afine este un desert ce poate fi gătit atât din fructele...
14 дек 2021, 03:57    692    0
Tartă delicioasă, fragedă, suculentă, cu aroma de ciocolata si migdale. Recomand - gatiti-l!...
Faceți un aluat pentru clătite subțiri cu lapte. Împărțiți ouăle în gălbenușuri...
Iubitorii de ciuperci vor ramîne încîntați de gustul fascinant îmbinat în supă....
Yorumlar
Paste
Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul...
Iubitorii de ciuperci vor ramîne încîntați de gustul fascinant îmbinat în supă....
Băuturi
Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul...
Iubitorii de ciuperci vor ramîne încîntați de gustul fascinant îmbinat în supă....
Sosuri
Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul...
Iubitorii de ciuperci vor ramîne încîntați de gustul fascinant îmbinat în supă....
Aperetive
Ciorba de macris este una dintre cele mai bune ciorbe de primavara. Macrisul...
Iubitorii de ciuperci vor ramîne încîntați de gustul fascinant îmbinat în supă....